ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Η ανακαίνιση της κατοικίας μας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας καθώς μπορούμε τώρα να δημιουργήσουμε ένα σπίτι όπως ακριβώς το έχουμε φανταστεί !
Ωστόσο, πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό να σχεδιάσουμε λεπτομερώς τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε καθώς, αν δεν οργανωθούμε σωστά, μπορεί να προκύψουν περιττά κόστη που θα εκροχιάσουν τον προϋπολογισμό μας !

Διαμόρφωση του Νέου μας Χώρου

Μια ανακαίνιση κατοικίας πρέπει να ξεκινά από την γενική ιδέα. Το πρώτο μας βήμα επομένως είναι να σκεφτούμε πως σκοπεύουμε να αναδιαμορφώσουμε τους χώρους του σπιτιού μας ώστε να μας βολεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην καθημερινότητά μας.

●Προσωπικές Ανάγκες: Όταν ασχολούμαστε με την ανακαίνιση του σπιτιού μας πρέπει να θέσουμε σε προτεραιότητα τόσο τις δικές μας ανάγκες όσο και της οικογένειας μας. Αν έχουμε για παράδειγμα παιδιά, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να δημιουργήσουμε χωριστά δωμάτια για το καθένα ώστε να έχουν προσωπικό χώρο.
Επίσης, αν κάποιο δωμάτιο μας φαίνεται υποφωτισμένο, μπορούμε τώρα να φτιάξουμε ένα νέο παράθυρο από όπου θα μπαίνει το φυσικό φως.

●Σωστή Αξιοποίηση του Χώρου: Στόχος της ανακαίνισης μας πρέπει πάντα να είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου. Μήπως έχουμε, για παράδειγμα, μεγάλο σαλόνι αλλά πολύ μικρό μπάνιο; Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε ίσως τώρα θέλουμε να αναδιαμορφώσουμε αυτούς τους χώρους έτσι ώστε να έχουμε μεγαλύτερη άνεση στην καθημερινότητά μας.

Αισθητική:
Αφού αποφασίσουμε την νέα διαρρύθμιση που θα έχει η κατοικία μας, έρχεται η ώρα να διαμορφώσουμε και την αισθητική. Τι πλακάκια θα έχει λοιπόν ο κάθε χώρος; Τι
χρώμα θα βάψουμε κάθε δωμάτιο και τι διαστάσεις θα έχουν τα έπιπλα; Το στάδιο αυτό είναι ένα από τα ομορφότερα μιας ανακαίνισης οπότε μπορούμε εδώ να “παίξουμε” ελεύθερα !

Εκσυγχρονισμός και Επιδιορθώσεις: Πρέπει να αξιοποιούμε μια ανακαίνιση για να εκσυγχρονίσουμε τις υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις της κατοικίας μας.Είναι επίσης σημαντικό να αντικαταστήσουμε τώρα τα παλιά θερμαντικά σώματα με καινούρια.

Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις: Αρχικά πρέπει να σιγουρευτούμε, κατά την διάρκεια της ανακαίνισης, ότι οι ηλεκτρικές μας εγκαταστάσεις λειτουργούν στην εντέλεια και να επιδιορθώσουμε βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν βραχυκυκλώματα. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να αποφασίσουμε σε αυτό το στάδιο πως θα φωτίσουμε το σπίτι μας. Έτσι θα μπορέσουν να δημιουργηθούν εγκαίρως οι απαραίτητες παροχές ρεύματος και θα αποφύγουμε επιπρόσθετες εργασίες.

Υδραυλικά Συστήματα: Ο εκσυγχρονισμός των υδραυλικών εγκαταστάσεων του σπιτιού μας χρήζει μεγάλης προσοχής καθώς πιθανές μελλοντικές βλάβες μπορούν να υπονομεύσουν την ανακαίνιση μας. Ένας από τους χώρους στους οποίους πρέπει να εστιάσουμε είναι το μπάνιο και η κουζίνα όπου, λόγω χρήσης, συχνά δημιουργούνται προβλήματα.

Σύστημα Θέρμανσης: Η αντικατάσταση των θερμαντικών σωμάτων με καινούρια μπορεί να μας βοηθήσει τόσο να αποφύγουμε ζητήματα στο μέλλον όσο και να μειώσουμε το κόστος των λογαριασμών μας καθώς τα παλιότερα σώματα θέρμανσης συχνά καταναλώνουν περισσότερο πετρέλαιο. Γιατί να απευθυνθούμε σ΄ ένα Τεχνικό Γραφείο;

Αξιόπιστοι Επαγγελματίες: Το κλειδί μιας επιτυχημένης ανακαίνισης βρίσκεται στους τεχνίτες που την αναλαμβάνουν. Αν λοιπόν απευθυνθούμε σε ένα τεχνικό γραφείο θα μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι οι επαγγελματίες που θα εργαστούν στο χώρο μας θα είναι αξιόπιστοι και θα δουλέψουν με ασφάλεια και σεβασμό ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ακριβές Χρονοδιάγραμμα:
Μια ανακαίνιση, αν δεν οργανωθεί σωστά, μπορεί να μετατραπεί σε μια δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία. Ωστόσο, αν έρθουμε σε επαφή με ένα τεχνικό γραφείο, θα έχουμε στα χέρια μας ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα των εργασιών που πρέπει να γίνουν στην κατοικία μας. Έτσι, θα γνωρίζουμε πάντα σε πιο στάδιο βρίσκεται η ανακαίνιση μας ενώ θα αποφεύγονται ταυτόχρονα περιττά κόστη που θα μπορούσαν να προκύψουν λόγω καθυστερήσεων ή κακών συνεννοήσεων.

Πακέτα Ανακαίνισης: Ένα τεχνικό γραφείο μπορεί ακόμη να μας προσφέρει συμφέρουσες τιμές σε μια μεγάλη ποικιλία υλικών και προϊόντων. Έτσι μειώνεται σημαντικά το κόστος του προϋπολογισμού μας χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσουμε την ποιότητα της ανακαίνισης μας !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*