Ανακαίνιση σπιτιού

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε !

Η Ανακαίνιση του Σπιτιού σαςμπορεί να είναι μια ιδιαίτερα  δημιουργική διαδικασία, αφού σας δίνει την δυνατότητα να φτιάξετε το σπίτι που πάντα ονειρευόσασταν.

Ωστόσο, απαιτεί πολύ καλή οργάνωση ώστε να αποφευκτούν τόσο τα περιττά κόστη όσο και το αχρείαστο στρες.

Τι πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση σας;

  • Σκεφτείτε πως θέλετε να διαμορφώσετε τον νέο σας χώρο.  

Αρχικά πρέπει να σχηματίσετε μία συμπαγής ιδέα των αλλαγών που θέλετε να κάνετε στην διαρρύθμιση του σπιτιού σας. Ποιά δωμάτια θέλετε να μεγαλώσετε; Ποιά άλλα θέλετε να διαχωρίσετε, δημιουργώντας δύο ξεχωριστούς χώρους;

Σημαντικό είναι να μην παρασυρθείτε εδώ από τις επιθυμίες σας αλλά να παραμείνετε ρεαλιστές, έχοντας πάντα στο νου σας τις διαστάσεις του σπιτιού σας και τους περιορισμούς που ίσως θέτουν. 

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι ένα σπίτι μπορεί να γίνει πανέμορφο ανεξαρτήτως του μεγέθους του !

  • Επιλέξτε την αισθητική που προτιμάτε. 

Αφού γνωρίζετε πλέον την μορφή που θα έχει το νέο σας σπίτι, έρχεται η στιγμή να διαμορφώσετε την αισθητική του. Τι πλακάκια θα επιλέξετε; Τι στιλ και διαστάσεις θα έχουν τα έπιπλα σας; Τι χρώμα θα είναι οι τοίχοι; Η διαδικασία αυτή είναι πολύ όμορφη και δημιουργική, ωστόσο συχνά συνίσταται να συμβουλευτείτε έναν εσωτερικό διακοσμητή προτού κατασταλάξετε.

  • Τι άλλες εργασίες πρέπει να κάνετε; 

Εκτός των αισθητικών αλλαγών, μια ανακαίνιση παρουσιάζει μια πολύ καλή ευκαιρία για να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στα ηλεκτρικά και υδραυλικά συστήματα του σπιτιού καθώς και στα συστήματα θέρμανσης. Συγκεκριμένα, σημαντικό είναι να μην αμελήσετε τον ενδελεχή έλεγχο των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων καθώς και τον εκμοντερνισμό των ηλεκτρικών παροχών κατά την διάρκεια της ανακαίνισης.

Επίσης, αναγκαίο είναι να ελεγχθούν τώρα τα υδραυλικά συστήματα και να αντικατασταθούν οι παλιοί σωλήνες ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές βλάβες. Τέλος, συνίσταται να αντικατασταθούν τα παλιά θερμαντικά σώματα με καινούρια.

  • Επαφή με τους τεχνίτες

Όταν πλέον γνωρίζετε πως θέλετε να διαμορφώσετε τον νέο σας χώρο και τι εργασίες απαιτούνται, έρχεται η ώρα να έρθετε σε επικοινωνία με τους τεχνίτες. Αυτοί θα σας ενημερώσουν για το συνολικό κόστος της ανακαίνισης καθώς και για τον χρόνο που απαιτείται για την υλοποίηση της. Θα μπορέσετε έτσι να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό και ένα χρονοδιάγραμμα.

Γιατί είναι σημαντικό να αναλάβει την ανακαίνιση σας ένα τεχνικό γραφείο;

Παρότι η ανακαίνιση ενός σπιτιού είναι συχνά μια προσωπική υπόθεση, η συμβολή ενός τεχνικού γραφείου μπορεί πραγματικά να σας λύσει τα χέρια, βοηθώντας σας να αποφύγετε απρόσμενα κόστη και προβλήματα.

Αναλυτικότερα, τα προτερήματα που προσφέρει ένα τεχνικό γραφείο είναι τα εξής:

  • Η Αξιοπιστία των Τεχνιτών 

Όταν αποφασίσετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας, ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που θα πρέπει να σας απασχολήσουν είναι η επιλογή των τεχνιτών καθώς μια λάθος συνεργασία μπορεί να εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό σας. Ωστόσο, αν απευθυνθείτε σε ένα τεχνικό γραφείο, θα αναλάβουν εκείνοι να σας φέρουν σε επαφή με τους επαγγελματίες που χρειάζεστε, αποτελώντας έτσι εγγύηση για την αξιοπιστία τους.

  • Χρονοδιάγραμμα 

Ένα συχνό ζήτημα είναι ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας ανακαίνισης. Ωστόσο, αν συμβουλευτείτε ένα τεχνικό γραφείο, δεν θα αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο πρόβλημα καθώς θα γνωρίζετε με ακρίβεια πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.

  • Πακέτα Ανακαίνισης 

Τέλος, αν απευθυνθείτε σε ένα τεχνικό γραφείο θα μπορέσετε να μειώσετε σημαντικά το κόστος του προυπολογισμού σας καθώς θα σας προσφέρουν οικονομικά πακέτα ανακαίνισης, προσαρμοσμένα στις  ανάγκες καιτις επιθυμίες σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*