Ανακαίνιση Κουζίνας 

Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους σε ένα σπίτι αφού είναι συνυφασμένος με  την ιδέα της οικογένειας και της φροντίδας. Επομένως, όταν σκεφτόμαστε να ανακαινίσουμε αυτόν τον χώρο, είναι σημαντικό να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, θέτοντας σε προτεραιότητα τόσο την αισθητική όσο και την ασφάλεια των αγαπημένων μας ανθρώπων.  

1.Διαμόρφωση Χώρου:

Σε μια κουζίνα παίζει σημαντικό ρόλο η σωστή οργάνωση του χώρου. Μήπως λοιπόν η κουζίνα μας είναι μικρή;  Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε ίσως θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία μιας επικείμενης ανακαίνισης για να την μεγαλώσουμε, παίρνοντας χώρο από άλλα δωμάτια.   Από την άλλη, σε περίπτωση που βρισκόμαστε σε ένα διαμέρισμα με σαλοκουζίνα, μπορεί τώρα να θέλουμε να υψώσουμε τοίχο, δημιουργώντας δύο αυτόνομους χώρους. Έτσι, αν και η κουζίνα μας θα μοιάζει μικρότερη, θα έχει την δική της ξεκάθαρη αισθητική.  Πάντως, ότι και αν επιλέξουμε, είναι σημαντικό να αποφασίσουμε τις τελικές διαστάσεις του δωματίου πριν ξεκινήσουμε την ανακαίνιση έτσι ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε σωστότερα τον χώρο καθώς περνάμε στο επόμενο στάδιο.  

2.Επιλογή Επίπλων:

Όταν έρχεται η ώρα να επιλέξουμε έπιπλα πρέπει, πέρα από την αισθητική,  να έχουμε στο μυαλό μας την ανάγκη για εξοικονόμηση χώρου, την διασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης άνεσης και, κυριότερα, την ασφάλεια του εαυτού μας και των γύρω μας.   

Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε όταν επιλέγουμε έπιπλα;    

●Αρχικά πρέπει να διαλέξουμε έξυπνα, χωρίς να ξεχνάμε τις διαστάσεις του χώρου μας.  Πρέπει λοιπόν να θυμηθούμε να προμηθευτούμε αρκετά ράφια και αποθηκευτικούς χώρους, εκμεταλλευόμενοι τον κάθετο χώρο του δωματίου. Να προσέξουμε επίσης τους όγκους των επίπλων, διασφαλίζοντας ότι θα έχουμε πάντοτε αρκετό χώρο για να κινηθούμε στην κουζίνα μας. Τέλος, πρέπει να αποφύγουμε τα έπιπλα με αιχμηρές γωνίες, ειδικά αν έχουμε μικρότερα παιδιά που ίσως κινδυνέψουν.  

●Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ποιότητα των μαγειρικών και ηλεκτρικών συσκευών που  επιλέγουμε. Έτσι θα βεβαιωθούμε ότι η κουζίνα μας είναι ασφαλής για εμάς και την οικογένειά μας.  

●Η αισθητική έχει μεγάλη σημασία ! Μια κουζίνα δεν ταυτίζεται μόνο με την ιδέα της οικογένειας αλλά και με την καθαριότητα.  Για τον λόγο αυτό πρέπει να επιλέξουμε επιφάνειες που δεν φθείρονται και δεν λεκιάζουν ευκολα. Μάλιστα ίσως θα ήταν καλό να συμβουλευτούμε κάποιο διακοσμητή ώστε η ανακαίνισή μας να έχει το μέγιστο αισθητικό αποτέλεσμα !  

3.Σημαντικές Εργασίες:  

 Όταν ανακαινίζουμε την κουζίνα μας δεν πρέπει να εστιάζουμε μονάχα σε όσα φαίνονται με γυμνό μάτι.  Αντιθέτως, αυτή είναι η στιγμή να δώσουμε μεγάλη προσοχή στις ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού, κάνοντας τις απαραίτητες επιδιορθώσεις και προσθήκες.   Για παράδειγμα, ίσως χρειαστεί να αλλαχτούν οι σωληνώσεις και να αντικατασταθεί ο νιπτήρας, ειδικά σε περίπτωση που έχουν περάσει χρόνια από την προηγούμενή μας ανακαίνιση. Επίσης, πρέπει να επιδιορθωθούν πιθανές βλάβες στο ηλεκτρικό σύστημα της κουζίνας, ειδικά σε περίπτωση που έχουμε παρατηρήσει συχνά βραχυκυκλώματα.  Τέλος, ίσως τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξουμε και τα πλακάκια του πατώματος ή να ξαναβάψουμε τους τοίχους, δίνοντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη αισθητική στην κουζίνα μας.    

4.Η Ανακαίνιση Ξεκινά:  

Είμαστε πλέον έτοιμοι να έρθουμε σε επαφή με τους τεχνίτες που θα πραγματοποιήσουν την ανακαίνιση μας.  Αυτοί θα μας ενημερώσουν για το συνολικό κόστος της ιδέας μας, το οποίο θα εξαρτηθεί τόσο από την ποιότητα των υλικών που επιλέξαμε όσο και από την δυσκολία των εργασιών που απαιτούνται. Ωστόσο, αν απευθυνθούμε στο τεχνικό γραφείο που έχει αναλάβει την ανακαίνιση μας, θα μπορέσουμε πιθανότατα να εξασφαλίσουμε προτιμότερες τιμές, κλείνοντας κάποιο από τα Πακέτα Ανακαίνισης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*